Job Solution ingår avsiktsförklaring med avsikt att förvärva 100% av aktierna i Succedo AS

Job Solution Sweden Holding AB (publ) (”Job Solution”) har idag ingått en icke-bindande avsiktsförklaring (s.k. Letter of Intent) med ägaren av Succedo AS (”Bolaget” eller ”Succedo”) gällande ett förvärv om 55% av aktierna i Bolaget med option på att köpa resterande 45% kommande tre åren förutsatt att vissa villkor uppnås. Förvärvet är villkorat av att Job Solution genomför en tillfredsställande due diligence och att parterna kommer överens om att ingå ett aktieöverlåtelseavtal.

Bakgrund och motiv
Som en del av koncernens mål i att kunna erbjuda flertalet tjänster på flera olika geografiska marknader har nu Job Solution ingått en avsiktsförklaring med ägaren av Succedo. Bolaget är ett rekryterings- och konsultbolag med stor vikt mot konsultaffären, och då exekutiva roller. Bolaget har en tydlig inriktning mot ekonomi och finans. Succedo har verkat på marknaden i över 10 års tid och har en stark position på marknaden i Norge, och framför allt i Oslo och Stavanger. Bolaget beräknas tillföra en omsättning på ca 45 MNOK och EBIT på ca 5 MNOK.

Preliminär köpeskilling
Den preliminära överenskomna köpeskillingen för 55% av aktierna beräknas uppgå till 9 MNOK och avses erläggas genom kontanter. Bolaget avses tillträdas på skuldfri basis där kassan tillfaller Job Solution. Vidare har parterna i avsiktsförklaringen kommit överens om att 100% av den årliga vinsten i Bolaget ska tillfalla Job Solution, även om Job Solution äger 55% av Bolaget.

Därutöver har parterna preliminärt överenskommit om en option på att förvärva resterande 45% de kommande 3 åren. Job Solution har en rätt att påkalla optionen årligen och förvärva 15 % av aktierna respektive år. Därutöver är Job Solution skyldig att påkalla optionen för det fall Bolaget uppnår vissa finansiella mål. Säljaren är skyldig att överlåta aktierna för det fall Job Solution påkallar optionen.
 
Viktor Rönn, verkställande direktör i Job Solution, kommenterar:
– ”Vi har sedan i vintras haft en jättebra dialog med ägaren av Succedo och har kommit till en punkt där vi är överens om att vi ska förvärva Bolaget. Det är ett extremt välmående bolag som har en enormt stark position på den norska marknaden när det kommer till väldigt exekutiva roller inom ekonomi och finans. Vi ser hur det här bolaget har en enorm potential att kunna växla upp än mer, och det ska bli extremt kul att få göra den resan tillsammans. Vi har en samsyn om hur vi ska driva det här bolaget framåt, och det finns mängder med synergier med vårt norska bolag som verkar i koncernen idag, så det är som upplagt för succé. Det här är också ett första viktigt steg för vårt förvärvs- och tillväxtarbete på den norska marknaden där vi ska bli fler och starkare.

Vi har haft en väldigt transparent dialog och har varit öppna mot varandra från dag ett. Vi påbörjar due diligence-procesessen direkt och parterna kommer parallellt med granskningen finalisera villkoren i aktieöverlåtelseavtalet. Ambitionen är att slutföra affären i början av september för att sedan tillträda 1 oktober 2024.